top of page
Search
  • vukovicvojnovic

Шетња кроз културно наслеђе „Карловачке приче – катихета и пчелар Иван Маширевић“

Друштво за неговање традиција и развој Сремских Карловаца позива све заинтересоване посетиоце да нам се придруже у суботу, 29. октобра у 11h, у шетњи кроз културно наслеђе Сремских Карловаца под називом „Карловачке приче – катихета и пчелар Иван Маширевић“. Иван Маширевић (1871–1912) био је катихета Карловачке гимназије и професор пчеларства Карловачке богословије.

Током шетње прво ћемо обићи зграду Карловачке богословије и Спомен собу где ћемо сазнати више о његовом раду. После Богословије посетићемо и његову породичну кућу у којој се и данас чува Маширевићева заоставштина (документа, фотографије, књиге и лични предмети). Комплетну слику о Ивану Маширевићу допуниће, аутентичним причама, његова унука, госпођа Јасна Маширевић Атанацковић.

Окупљање је на централном карловачком тргу, испред зграде Богословије, а почетак шетње је у 11 сати. Молимо заинтересоване да се пријаве на фејсбук страници Друштва за неговање традиција и развој Сремских Карловаца. https://www.facebook.com/tradicijakarlovci/

Добродошли!


394 views0 comments
bottom of page